Nytt system for naturskaderapportering

Publisert

Oljesøl på stein

Foto: Annika Byrde, NTB

8. september lanserer Norsk Naturskadepool skadeutligningssystemet "Meteor". Dette systemet erstatter det tidligere NINA-systemet, og er et nytt digitalt system som gir enda bedre håndtering av naturskader i Norge.

Meteor er utviklet for å forbedre skadeutligning og rapportering, og for å møte kravene i det nye regelverket som trer i kraft 1. januar 2025. En sentral del av dette regelverket er etableringen av et nasjonalt naturskadefond som skal forvaltes av Naturskadepoolen.

Viktige tidspunkter

  • NINA stenges fredag 6. september kl. 13.00
  • Meteor vil være i drift fra søndag 8. september kl. 15.00

Mellom disse to tidspunktene vil det ikke være mulig å rapportere naturskader.  

Meteor er utviklet for å møte dagens krav til sikkerhet og funksjonalitet, samtidig som det gir forsikringsselskapene nye muligheter. For selskaper som benytter løsningen, blir det nå mulig å sende skadeoppdateringer kontinuerlig, noe som er særlig nyttig ved større naturskader. Meteor-løsningen sikrer en raskere og mer effektiv håndtering av skader.

Overgang til Meteor

Overgangen fra NINA til Meteor starter fredag 6. september klokken 13.00. Da stenges NINA-systemet for alle overføringer. Søndag 8. september er "Meteor" som eneste naturskadesystem i drift fra klokken 15.00.

For forsikringsselskaper som rapporterer skadeinformasjon via webgrensesnitt, foregår rapporteringen via www.naturskadepool.no fra tidspunktet Meteor er i drift.

Med Meteor får Norsk Naturskadepool et nytt verktøy som vil styrke hele prosessen rundt naturskadehåndtering. Systemet bidrar også til økt effektivitet og sikkerhet.